Сумесная трэніроўка мінскага "Дынама" і дабрачыннага Фонду "Шанец"

09.09.2019

Футбольны клуб «Дынама-Мінск» і Фонд «Шанс» правялі трэніроўку для ўдзельнікаў дабрачыннага забегу #Благозабег.

На выходных у рамках Мінскага паўмарафона пройдзе дабрачынны забег (#Благозабег) - інфармацыйна-дабрачынная акцыя, мэта якой сабраць сродкі на дабрачынныя праекты, накіраваныя на дапамогу дзецям. У гэтым годзе акцыя пройдзе ў другой раз.Ініцыятарамі выступілі 4 дабрачынныя арганізацыі Беларусі: «Каманда «Крылы анёлаў», Фонд «Шанец», АБА «Беларускі дзіцячы хоспіс» і МГА «SOS-дзіцячыя вёскі».

Роўна за тыдзень да старту самай масавай спартыўнай падзеі Беларусі на легкаатлетычным манежы БДУФК адбылася сумесная трэніроўка удзельнікаў дабрачыннай акцыі #Благозабег і прадстаўнікоў ФК «Дынама-Мінск». Правесці трэніроўку падахвоціліся трэнер мінскага «Дынама» па навукова-метадычнай працы Дыяна Тропнікава, а таксама абаронца асноўнага складу Максім Швецоў.

«Тое, чым займаюцца удзельнікі акцыі - гэта вельмі правільная справа, - адзначыла трэнер «Дынама-Мінск». - Мы часам забываемся, што галоўнае для людзей - гэта рабіць дабро, і, у прыватнасці, дапамагаць дзецям. Сёння са свайго боку пастараліся з Максімам правесці максімальна прадуктыўную падрыхтоўку, каб забег для ўдзельнікаў прайшоў займальна і эфектыўна. Спадзяемся, у нас атрымалася».

Усе госці апрабавалі на сабе агульную футбольную трэніроўку: набіванне мячоў, практыкаванні на расцяжку і ў канцы - бадзёрая прабежка вакол стадыёна. Хай паўтараць за трэнерам і футбалістам атрымлівалася не адразу, але станоўчых эмоцый ад гэтага не зменшылася.

«Ужо не ў першы раз дапамагаем такога кшталту акцыям і спадзяюся, не ў апошні, - распавёў Максім Швецоў. - Вельмі добрыя ўражанні ад гэтых сустрэч: разумееш, што для людзей, якія стаяць перад табой, няма амаль нічога немагчымага, гэта крута. Хачу сказаць дзякуй за запрашэнне. Мы, у сваю чаргу, таксама будзьма рады бачыць усіх удзельнікаў акцыі на нашых бліжэйшых хатніх матчах».

У рамках акцыі Фонд «Шанец» збірае сродкі на праект «Адшукваецца ген-2» для аплаты дарагіх генетычных аналізаў дзецям з цяжкімі захворваннямі. У рамках праекта плануецца аказаць дапамогу 12-ці дзецям на агульную суму 20 400 рублёў. Чым больш будзе сабрана, тым больш дзяцей змогуць прайсці дарагое даследаванне.

ДАВЕДАЧНА

У 2018 годзе праект Фонду «Шанс» «Адшукваецца ген» на краудфандинговой платформе «Улей» падтрымалі 168 спонсараў. Агульная сума ахвяраванняў склала 23 615 BYN. У перыяд з верасня па снежань 2018 года ў рамках праекта «Адшукваецца ген» Фонд «Шанец» аплаціў правядзенне генетычнага абследавання 17 падапечным. Гэта дзеці з цяжкімі неўралагічнымі парушэннямі, якія знаходзяцца на ўліку ў РНПЦ неўралогіі і нейрахірургіі. Больш падрабязна аб праекце Фонду «Шанец» і выніках акцыі мінулага года можна даведацца тут.

Каментарыi

Для таго, каб пакінуць каментар, неабходна аўтарызавацца на сайце
Навіны па тэгах